top of page

Once we accept our limits, we go beyond them

Sarah2.jpg

Hé daar...

Ik ben Sarah, geboren in 1992 en in 2019 getrouwd met Stijn. Wij zijn de trotse baasjes (zeg maar mama en papa) van Fenn (°2015), en ondertussen ook Nila (°2021).

Fenn kwam in 2015 in ons leven, en zoals het een echte beagle-pup betaamt heeft hij het ons niet makkelijk gemaakt. Hoewel, ik zeg nu beagle-pup, maar elke pup kan soms echt een hand vol zijn.

En ja, ook daar begint mijn verhaal als hondenprofessional. Een verhaal vol nieuwsgierigheid, vallen, opstaan en met volle goesting weer doorgaan!

Pedagogische achtergrond

In 2014 ben ik afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs en in 2015 rondde ik de opleiding ‘Zorgverbreding en Remediërend Leren’ af. Ook als monitrice van de RYCB Zeilschool ontdekte ik dat kinderen en mensen ondersteunen in hun leerproces een grote passie is.

In 2015 kwam Fenn als pup bij ons wonen. Onze eerste eigen hond. Wat vond ik dat spannend!
En omdat beagles nogal bekend staan om hun “eigenwijze” en zelfstandige karakter begon ik me in te lezen, want ik wou het goed doen. 
Van pup af naar de hondenschool, boeken gelezen, filmpjes bekeken. Op korte tijd dompelde ik me helemaal onder in het leven met en opvoeden van een hond. Er ontstond een team, Fenn en ik, waar samenwerken en plezier centraal staat.

Ik wilde graag de volgende stap zetten en mijn diploma als leerkracht combineren met mijn passie voor honden. En zo kwam ik terecht bij de Zen4AllDogs Academie BeNe, waar ik momenteel de opleiding ‘Dog Pro Expert’ volg.

“When a flower doesn’t bloom,
you fix the environment in which it grows,
not the flower.”

Gedrag en voeding gaan hand in hand. Dat hebben wij vanop de eerste rij mogen ondervinden met Fenn. Na jaren van onzekerheid, door aanhoudende ooronstekingen, hebben de sinds 2021 eindelijk het gevoel dat we weten wat Fenn nodig heeft om goed in zijn vel te zitten. Die medische onzekerheid langs onze kant en constante pijn langs Fenn zijn kant, hebben ervoor gezorgd dat hij in contact met andere honden grote gedragsproblemen heeft ontwikkeld. Gedragsproblemen die we pas zijn kunnen beginnen aanpakken om het moment dat de allergische reacties bij Fenn onder controle waren en bij gevolg de pijn dus geweken was.

Ondertussen, gevoed met enkel dat wat hem echt goed doet, is Fenn weer zijn vrolijke zelve die samen met zijn zus op avontuur gaat en kattenkwaad uithaalt. Iets wat we al jaren niet meer zagen bij hem. Voldoende bewijs voor ons, om op die gezonde trein verder te gaan.

Een beagle blijft een beagle natuurlijk, die graag (héél graag zelfs) smult en snackt. Mijn cue om op zoek te gaan naar koekjes die hem net als zijn nieuwe voeding eer aan doen. Helaas, ik kwam van een kale reis terug. Telkens minstens één ingrediënt dat bij Fenn de ontstekingsreactie weer zal triggeren. Om hem alsnog te kunnen belonen dook ik dus zelf de keuken in. Op zoek naar combinaties die hem goed doen en die nog eens lekker zijn ook!

Fenn's kwispelstaart spreekt boekdelen!
Tijd dus om de rest van de wereld te laten meegenieten.

bottom of page